Известие

Collapse
No announcement yet.

Калпав заден лагер от ТиН

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Калпав заден лагер от ТиН

Не знам дали на някой му се е случило такова нещо ,но преди 2.5 месеца смених заден лагер ,защо откакто я купих се чуваше слаб вой(само в завой) в стария.Питах във форума ,купих шестограм ,лагер-37 лв. и за 1 ч. го смених. Всичко си беше ОК до преди 1 седмица,а сега от 30 до 70 км./ч. вие по-силно от стария та чак тропа.Не знам какво да правя- да го чакам да се разпадне ли ,да го сменявам ли(пак с такъв )Проверявах го за луфт - съвсем малък , опитах да дозатегна - не може.Гаранция нямало ,защото не е монтиран в техен сервиз.Направо ужас.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Re: Калпав заден лагер от ТиН

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
    Не знам дали на някой му се е случило такова нещо ,но преди 2.5 месеца смених заден лагер ,защо откакто я купих се чуваше слаб вой(само в завой) в стария.Питах във форума ,купих шестограм ,лагер-37 лв. и за 1 ч. го смених. Всичко си беше ОК до преди 1 седмица,а сега от 30 до 70 км./ч. вие по-силно от стария та чак тропа.Не знам какво да правя- да го чакам да се разпадне ли ,да го сменявам ли(пак с такъв )Проверявах го за луфт - съвсем малък , опитах да дозатегна - не може.Гаранция нямало ,защото не е монтиран в техен сервиз.Направо ужас.
    Ами малко е вероятно дори и от скапана част да извие долкова бързо
    По-скоро си го пренатегнал или недонатегнъл при монтажа и се е скапал толкова бързо. Вземи си нов и отиди да ти го сменят където трябва, за да ти важи гаранцията
    sigpic

Comment

Според ман не е от недозатегане , защото при повторен опит не успях да дозавия. Колкото до пренатягане мислех , че трябва да е добре стегнат- нали не е от тия дето се регулират , а и ми дойде с главина. Благодаря за бързия отговор ,ще следя до кога ще кара така и следващия може и в сервиз да го сменям.
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Според ман не е от недозатегане , защото при повторен опит не успях да дозавия. Колкото до пренатягане мислех , че трябва да е добре стегнат- нали не е от тия дето се регулират , а и ми дойде с главина. Благодаря за бързия отговор ,ще следя до кога ще кара така и следващия може и в сервиз да го сменям.
        Недей много да рискуваш, за да не те изпревари някъде колелото
        sigpic

Comment

а провери ли го дали има смазка щото може да са я спестили
          '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
          '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Колега маи си го пренатегнал и e изксварлил смазката и сега ти вие и при мене е така вав ляв завои главата ми се надува вие да си ебе маиката !Покараи го още малко и влизаи в бокса за смяна .Скоро време и аз ще трябва да влизам за смяна сигорно е заден десен лагер защото когато го натоваря на ляв завои вие силно ! Ама внимаваи вава каф сервиз отиваш че на мен ми издуxа подовете като сменяx гумите сас зимни Успеx

Comment

и как се пренатега заден лагер като е с гаика и схаиба и се стега добре
              аз сам ги сменил и 2 та от ТиН и жецхе 6 месеца немам драми
              Volvo S80 2.0 T5 180hp
              Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
              Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

И аз не знам как се пренатега , за това се ядосвам ,може и аз да съм си крив А това с издутия под го изпитах още при първия реглаж на предницата.Съвсем между другото вчера бях до Серес , имат нов по-голям сервизен център за италиянски марки. Цена за заден лагер без АБС -63,80 евро.Есента ми бяха давали двойни цени за термостат и водна помпа ама тоя път Така ,че още съм добре не знам за в бъдеще

Comment

Тези лагери са капсоловани и не случаино са лагерглавина просто стягаш до дупка и толкова няма начин да го пренатегнеш
                  Alfa Romeo 155 2.5 TD
                  Fiat croma 2.5 TD 86

Comment

Първоначално публикувано от do4ko
                    Тези лагери са капсоловани и не случаино са лагерглавина просто стягаш до дупка и толкова няма начин да го пренатегнеш
                    така си е, а иначе и аз съм го сменял задния след само 10 000 км.... сменям масло и лагери на еднакви интервали.... кофти късмет просто...
                    sigpic
                    === 75 1.8 T '86 ===
                    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Re: Калпав заден лагер от ТиН

[quote=Dodo 155]
                      Първоначално публикувано от "PEPI-2ALFA":24ksr9hg
                      Ами малко е вероятно дори и от скапана част да извие долкова бързо
                      По-скоро си го пренатегнал или недонатегнъл при монтажа и се е скапал толкова бързо. Вземи си нов и отиди да ти го сменят където трябва, за да ти важи гаранцията [/quote:24ksr9hg]Не се излагай,умно момче си-пренатягане има при конусноролковите лагери
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Еййй успокоих се,мислех ,че сам съм се прецакал -най-мразя аз да съм си виновен

Comment

Еййй успокоих се,мислех ,че сам съм се прецакал -най-мразя аз да съм си виновен
                          Така както описваш нещата,ми се чини,че другия лагер ти вие,или си със зимни гуми Каква марка е все пак лагера? На 155-цата й сменях лагера, взех Бреда,нямаше проблем
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Да почна първо с извинение към ТиН -лагера беше от АЛЕКСАНДЪР АУТО марка VELTEX. Вчера го смених с друг от магазин тук в Сандански марка- componenti originali il kit за 50 лв.с отстъпка (58 без). Магазинера- познат ми е -беше сигурен, че лагера е качествен, били внасяни отдавна( вносител евросервиз - 2 мисля).Колкото до veltex-а докато баща ми го чистеше от грес единия вътрешен ринг заедно с гумения пръстен (дето държи греста) му остана в ръката . А последните дни освен , че виеше и се чуваше метално щракане като че ли се късешенещо вътре. Новия върви идеално тихо- да видим до кога. П.П. Вирус тук при нас знаеш каква е зимата- аз зимна гума до сега не съм слагал .

Comment

Абе ти за зима не приказвай,че 2002г декември като заваля "големия снег",в цел Сандански имаше 3 комплекта вериги,за последния,дето беше останал на Евгенис-бензиностанцията стана кютек
                              Велтекс-това лагери ли са,бе,това име ми наподобява марка тапети,заеби...
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                              X